Rabobank cheque

Sociale cohesie bij zowel ’t Gilde als Rabobank Enschede-Haaksbergen.

Vrijdagmorgen 27 september j.l. heeft ’t Gilde uit handen van Gerard Hueting, lid van de ledenraad van Rabobank Enschede-Haaksbergen, een cheque van € 1.000 in ontvangst mogen nemen. Voor het eerst heeft de 30-koppige ledenraad van de Rabobank Enschede-Haaksbergen op individuele basis de mogelijkheid gekregen om maximaal € 1.000 per lid aan een goed maatschappelijk doel binnen de plaatselijke gemeenschap te doneren.
Gerard Hueting van de ledenraad heeft binnen de Haaksbergse gemeenschap het oog laten vallen op ’t Gilde, omdat deze stichting volgens hem volledig voldoet aan de criteria die aan de donatie gesteld worden. De daadwerkelijke betaling vindt pas plaats, nadat in november een speciale vergadering binnen de Rabobank hiervoor groen licht heeft gegeven.
Giljam Wartena, directeur Bedrijven, gaf in een toelichting aan dat Rabobank Enschede-Haaksbergen midden in de maatschappij wil staan en dat daarvoor de leden van de ledenraad de voelsprieten zijn die voor de sociale cohesie kunnen zorgen. De lokale bank stelt hiervoor jaarlijks veel geld beschikbaar. Begrippen als duurzaamheid, repareren en gemeenschapszin zijn belangrijke componenten voor het verkrijgen van deze bijdrage. De Stichting ideële reclame (SIRE) onderstreept momenteel landelijk de repareerbaarheid van allerlei producten. Hergebruik moet onderdeel worden van het menselijk denken.
De voorzitter van ’t Gilde, Bart van Meeteren, bedankte de Rabobank voor de bijdrage en zei dat voor een passende besteding, o.a. goed en veilig gereedschap, zal worden zorg gedragen. Uiteraard is binnen ’t Gilde onder alle geledingen sprake van sociale cohesie.

Overhandiging van de cheque door de heer Hueting
STER-net registreert nog een toelichting van de Rabobank.
V.l.n.r. de heer Wartena, directeur bedrijven en de heer Hueting van de ledenraad.

Comments are closed.