Geslaagde Open Dag 13 mei 2017Web
Analytics


 Afgelopen zaterdag hebben tijdens de door de Historische Kring en de Vereniging Hoksebargse Mölln georganiseerde fietstocht enkele tientallen bezoekers kunnen genieten van de tussenstop in de hobbywerkplaats van de Stichting ’t Gilde. Een kopje koffie of thee met een rozijnenbolletje van bakkerij Bi’j Oons kon ter plekke worden genuttigd.

De aanwezige vrijwilligers gaven desgevraagd uitleg over ’t Gilde. Daarnaast vertelde Alphons Vossebeld, woonachtig in het buitengebied van Beckum, op welke manier hij van verschillende metalen, hout en steen de mooiste creaties kon fabriceren. Als techneut bij het vroegere Hollandse Signaalapparaten in Hengelo kreeg hij door zijn creativiteit de gelegenheid allerhande relatiegeschenken te ontwerpen. Zo heeft hij 164 koffiezetters, in het Twents “smorre” genaamd, mogen maken. Opmerkelijk feit was, dat hij bij zijn afscheid zelf ook een “smorre” als afscheidsgeschenk heeft meegekregen.

Na zijn pensionering is hij doorgegaan met zijn hobby en uit al die creaties heeft hij een selectie gemaakt, die hij vandaag in de hobbywerkplaats heeft laten zien.

Deze bijzondere expositie heeft ’t Gilde Haaksbergen georganiseerd in het kader van het 25-jarig bestaan van het gilde.

 Sculpturen-IMG_3827

Comments are closed.